Så höjs värdet på lägenheter i City

Många som vill sälja sin lägenhet i City och tjäna en peng på försäljningen, väljer att göra allt från omfattande lägenhetsrenovering i City till mindre köks- eller badrumsrenoveringar. Att renovera lägenheten är för det mesta en bra idé. Man kan lätt tänka att det bara är bra, men är det alltid det? Får man alltid vinst på en renoverad lägenhet?

De flesta skulle säga ja till det. Många som vill köpa en ny bostad tänker att de inte vill lägga tid och pengar på att renovera en ny bostad. Men tänk då på att det är du som får göra avkall på både pengar och tid om du ska få till stånd en bra vinst på försäljningen. Ibland kan nästa bostadsägare vilja göra egna renoveringar av bostaden, och då kommer den ägaren ändå att renovera den efter att du har gjort din renovering.

Men säg att du inte bara är ute efter en vinst på en försäljning av bostaden, du kanske vill behålla den, men vill renovera den. Då återstår att sätta sig ner, göra en kalkyl på vad en renovering av en lägenhet i City kommer att kosta dig. Och då gäller det både vad som kommer att gälla i tid och kostnad för din del. Ska du göra det själv eller ska du anlita en firma till det.

Är man hantverkare så kan man säkert göra det mesta själv. Kom bara ihåg att elen måste en elektriker göra åt dig. Och när det kommer till rörbyte, stambyte eller att renovera om badrummet, så måste en VVS montör göra det. Så vad återstår?

Kanske det ändå är bäst att låta en hantverksfirma göra jobbet?

Det här är vad en firma bör erbjuda:

  • Lägenhetsrenovering – Putsning, målning & dekoration
  • Kök – snickeri, leveransdesign & montering
  • Badrum – Installation, Kakel, Duschrum, Våtrum
  • VVS – Nya pannor, radiatorer & läckageundersökning
  • Snickeri – Trägolv, dörrar, lås, fönster och staket

Lägenhetsrenovering innebär att man ska ha en helt annan inställning till processen än vid husrenovering. Då det brukar finnas mindre utrymme i en lägenhet än i ett hus är det viktigt att du anlitar riktiga proffs som förstår detta och vet vad som ska göras för att maximera din lägenhets potential. Det är just därför vi har byggt vårt stjärnteam av experter, arkitekter och byggspecialister.

När det gäller Stockholm-baserade fastighetsrenoveringsföretag finns det några goda skäl till varför du bör välja en rekommenderad firma som gör arbetet åt dig.