Takläggning på kyrkan i Danderyd

takläggning Danderyd

Även kyrkor behöver en fasadrenovering och nytt tak ibland. Kyrkor är ju byggnader precis som andra lokaler och har en fasad som slits ut efter ett tag. Som tur är, så har vi medel för att underhålla vår fina kyrka i Danderyd. Vi vet och känner till andra församlingar – till exempel inom frikyrkan – som tyvärr lämnar och säljer sin kyrka, eller sitt kyrkorum då de inte har resurser att renovera taket, väggar, fasad eller inredning. Det är alltid olyckligt när sådant händer. Man kan bara tänka sig vilka fina ceremonier och gudstjänster som har ägt rum i de kyrkorummen. Och istället för det, ska människor bo där, ha verksamhet som diskotek eller ha en bar i det före detta kyrkorummet.

Kommer inte drabba Svenska kyrkan

Så vitt vi vet, kommer inte det att hända Svenska kyrkan och de kyrkor som vi förfogar över, men man ska aldrig säga aldrig, då ingen (mer än Gud) vet något om framtiden. Men för vår del, så finns det väldigt många kyrkor som Svenska kyrkan måste ta hand om för att de inte ska förfalla. Och nu är det vår tur, vi har sett att kyrkan behöver en takläggning i Danderyd. Och vi har, tror vi, anlitat en duktig takläggare i Danderyd som gör arbetet noggrant och vi tror att det kommer att bli ett så fint och nästan nytt tak när takläggarna är klara med taket på vår kyrka. Vi är så tacksamma över att kunna få en takläggning och att de tar bort det gamla taket.

Tror ju att det kommer att bli fint

Vi är många som tror att det kommer att bli fint när det väl är klart, och kanske vi kommer att ha en särskild tacksägelsegudstjänst som vi brukar ha när något alldeles speciellt händer och som vi vill fira och uppmärksamma på ett särskilt sätt. Och vid en sådan gudstjänst är alla, förstås, välkomna både för att titta på det nya taket och lära känna sin egen kyrka i Danderyd.